• Horoskop 23/11-22/12 Ylva Trollstierna

  skytten.jpgSolen i Skytten (23/12 Stenbocken)

  Merkurius i Skorpionen. Venus i Stenbocken. Mars i Skorpionen. Jupiter i Skytten. Saturnus i Stenbocken. Uranus i Oxen. Neptunus i Fiskarna.

  Nymåne 26/11 16:17 i Skytten.
  Fullmåne 12/12 06:13 i Tvillingen

  Månen i Vågen. 24/11 Skorpionen.  26/11 Skytten. 29/11 Skorpionen. 1/12 Vattumannen. 3/12 Fiskarna. 6/12 Väduren. 8/12 Oxen. 11/12 Tvillingen. 13/12 Kräftan. 15/12 Lejonet. 17/12 Jungfrun. 19/12 Vågen. 22/12 Skorpionen.


  vaduren.jpgVäduren lejonet.jpgLejonet skytten.jpgSkytten
  oxen.jpgOxen jungfrun.jpgJungfrun stenbocken.jpgStenbocken
  tvillingen.jpgTvillingen vagen.jpgVågen vattumannen.jpgVattumannen
  kraftan.jpgKräftan skorpionen.jpgSkorpionen fisken.jpgFiskarna

 • Julerbjudande

  Vipstars Julkalender 2019
  Varje lucka innehåller en workshop i spirituell inspiration.
  En text varje dag med en länk igenom för mer kunskap inom nyandlighet.
  Dessutom ett eller flera erbjudanden per dag av olika profiler för dig som har bokat julkalendern.

  Som medlem betalar du 200:- för Julkalenderns alla luckor.
  100:- för stjärnmedlem. Medlemskap på vipstar 100:-
  Medlemskap med julkalendern 300:-
  Swish 073 063 1657 skriv jul samt epostadress.


  Ylva Trollstierna erbjuder en personlig årstolkning för 2020.

  Du får hela ditt kommande år med din hälsa, din andlighet, din sysselsättning, ekonomi, kärleken.
  Månad för månad. Vad som är sämst, din största utmaning under året, ditt karma samt det bästa.

  Inspelat på MP3 som du får på din egen profil inne på denna hemsida, där kan du lyssna direkt eller ta ner din ljudfil.

  Tips! Innan du får din tolkning, ett tips är att skriva ner hur du har tänkt dig det kommande året:
  Jobb, flytt, resor, utmaningar, förändringar, planeringar. Som du sedan kan lyssna på om de återspeglar sig i din tolkning.

  Från betalning ca 2 veckors väntetid. 
  Fram till 1/12 500:- Efter 1/12 700:-

  Du kan betala via swish 073 063 1657 skicka då ett mail till ylvatrollstierna@gmail.com
  Du kan även betala via Paypal order@ylvatrollstierna.se

 • Astrologi är

  Ordet Astrologi betyder helt enkelt översatt "läran om stjärnbilden" och kommer ursprungligen från grekiskan. Astrologin är dock betydligt äldre än så. Fornlämningar har visat att månen studerades redan för 20 000 år sedan, men inte förrän ungefär 2400 år före Kristus började människan göra tolkningar om huruvida stjärnornas placeringar kunde påverka människan. Under 2000-talet före Kristus utvecklade Babylonierna astrologin genom att följa stjärnornas vandringar. Man ansåg att jorden var världens mittpunkt och man trodde därmed att allt som skedde på himlavalvet var gudarnas budskap till människan och jordelivet. Kometer, solförmörkelser och andra himlafenomen fick därför stor uppmärksamhet. Babylonierna utvecklade sina studier med att också omfatta många av planeterna som finns i vårt solsystem, och skapade samtidigt Zodiaken.

  Zodiaken formades som en tänkt cirkel, på 360 grader runt jorden och delades in i 12 stycken bitar på vardera 30 grader. Med hjälp av denna kunde Babylonierna beskriva planeter, månar och stjärnors väg. Alla zodiaken 12 delar fick namn efter olika stjärnbilder på himlen, vilka vi idag kallar stjärntecken. Det finns ytterligare en indelning av cirkeln runt jorden. Den består av 12 hus. Detta innebär att en planet har dels en position i ett av zodiakens tecken och dels i ett av husen. Genom att även mäta planeter, månar och solars förhållande till varandra skapas det vi i dag kallar ett horoskop.

  Horoskop betyder "bild av timmen" och beskriver vårt solsystem under det ögonblick då födelsen sker. Genom att veta födelsedatum, klockslag och födelseplats kan man därmed dokumentera planeterna, solen och månen på zodiakcirkeln. Det är den lätta delen av horoskopet. Det är sedan Astrologens arbete att tolka det. En duktigt Astrolog kan beskriva den dragningskraft och den energi som påverkar flödet i ett liv. Alla planeterna visar på olika egenskaper och påverkar oss på olika sätt. De vanligaste planeter som används inom Astro login är följande:

  Solen= Personligt mål
  Månen= Känsloliv/upplevelser
  Merkurius= Uttryckande kommunikation
  Venus= Känsloliv/familj
  Mars= Kraft/potential/temperament
  Jupiter= Förmågor/yrkesinriktning
  Saturnus= Ego/längtan/uttryckande
  Uranus= Sociala liv, kontakter, utveckling och speglingar
  Neptunus= Spirituell sida och andligt intresse
  Pluto= Gruppkarma (till exempel 40-talister)

  Tillsammans kan de skapa mönster som kan vara både destruktiva och kraftfulla. Ett stjärntecken är därmed de energier som man kan lära sig att uttrycka och handskas med. Genom att ställa horoskopet kan man därmed lära känna sig själv och använda sina möjligheter på ett bättre sätt. Ditt stjärntecken är lika med ditt soltecken, alltså det stjärntecken som solen stod i när du föddes. Sedan har du var månen befann sig, och resterande av ovanstående planeter. En annan viktig betydelse har din ascendent, den plats där solen befann sig på morgonen, det visar på ditt yttre jag och är en av orsakerna till att du ibland inte känner igen dig i en generell beskrivning av ditt tecken.

  Astrologi är din karta, över hur alla stjärnorna stod runt omkring dig när du föddes. De visar en bild av dina egenskaper men bestämmer inte över hur du är- det gör du själv. Men du kan finna matnyttig information i ett horoskop för din personlighet och din utveckling samt möjligheter. Kan det vara viktigt att du tar reda på information om dig själv, använda dessa krafter och ta tillvara på dina egenskaper? Gå aldrig bara efter ditt soltecken, ta reda på hela ditt horoskop, se en komplett bild av dig och fascineras över hur mycket som stämmer överens med dig och ditt sätt att hantera livet.  De 12 stjärntecknen är -

  Väduren 21 mars -20 april
  Oxen 21 april- 21 maj 
  Tvillingarna 22 maj - 21 juni 
  Kräftan 22 juni - 22 juli 
  Lejonet 23 Juli - 23 Augusti
  Jungfrun 24 augusti - 22 september
  Vågen 23 september - 23 oktober
  Skorpionen 24 oktober - 22 november
  Skytten 23 november- 21 december
  Stenbocken 22 december- 20 januari 
  Vattumannen 21 januari - 18 februari
  Fiskarna 19 februari- 20 mars

   

 • Astrologer

  Kerstin Bylund-Paulsson - Astrolog - Stockholm
  Aktuellt på himlavalvet (text av Kerstin Bylund Paulsson)

 • Bli medlem på vipstar

  Som medlem får du tillgång till symbolmappen där du kan läsa om symboler och drömmar. Finns inte din symbol skickar du vilken symbol du vill ha tolkad. Medlemskap 100:- Swish 073 063 1657

 • Kvartalshoroskop Kerstin Bylund-Paulsson

  4:a kvartalet 2019 - Oktober- November - December


    Väduren

  Under en längre period har du strävat uppåt inom karriären och denna sista period av 2019 fortsätter du att göra dig känd för dina goda insatser. Du är uppskattad! Gör dig redo för ytterligare utmaningar när året närmar sig sitt slut. Är du född 11-19 april kulminerar inflytanden inom karriären då men också i början av nästa år. Vad blir nästa steg? Partnerskap och samarbete är nyckelord för nästan hela oktober och november. Du testas i din förmåga att komma överens med andra – att vara den som kan ”gjuta olja på vågorna”. Du erfar hur väl du lyckats när du ser det gensvar du får. Du vill känna dig stolt och stark på relationsfronten. Senare delen av november och under hela december funderar du på att göra djupgående och bestående förändringar i ditt liv. Börja med att göra dig av med allt som är förlegat och onödigt. Du ska ha en fräsch start på ditt nya liv. Kanhända att en större investering är på gång. Tänk dig allmän transformation. Du är intensiv och mycket fokuserad på det som komma skall. Mitt i allt det ovan nämnda är det bra om du tar dig tid att röra på dig. Kroppen behöver också arbeta. Resor och utbildningar är också på tapeten.


    Oxen

  Det känns extra viktigt för dig vid periodens början att se att du verkligen behövs på din arbetsplats. Det gör du och du möter de utmaningar som dyker upp tidigt i oktober med lugn och tålamod. Du är inne i en lång period av inlärning. Du blir klokare och mer vidsynt allt vartefter tiden går. Hela oktober och november är du den person andra kan vända sig till när problemen hopar sig. Du ser på djupet och förstår stora förändringars inneboende potential – även för egen del. Planerar du för större skiftningar i ditt eget liv är november den tid bäst lämpad för reflektioner och den senare delen av november och december för att bestämma i vilken riktning du vill gå. Ekonomiska frågor ingår säkert i de planer du nu smider. Oxar födda 23-27 april har fått nog av konventioner och vill bryta sig loss och gå sin egen väg. Minns denna tid! Den är mycket speciell. Du visar fram din originalitet. Du skapar, inte minst en ny livsstil. Din styrare, Venus, kallar dig till äventyr under november och december. Det hinner du säkert med trots att andra pockar på din uppmärksamhet. Känner du att du måste vara hemmavid se då till att anmäla dig till en kurs. Du behöver uppleva något som inte rör din vanliga vardag. I relationer ökas intensiteten mot slutet av november och in i december. Du kliver in i rampljuset och får uppmärksamhet. Bibehåll den lugn du som Oxe är så väl känd för.


    Tvillingarna

  Inledningsvis är det fokus på hjärtefrågor. Du vill påverka utvecklingen i en viss riktning men det är inte säkert att du får som du vill. Koppla av och låt energierna flöda fritt. Då landar du rätt. November lovar okomplicerade relationer som du njuter av. Alla Tvillingar känner av reslusten i år. Är du född 10-21 juni är impulsen att resa mycket stark. Samma inflytanden drar dig in i böckernas värld. Vill du skriva en egen bok? Då är tiden inne. Arbetsrelaterade frågor är en hög prioritet hela oktober, november och in i december. Du kan ha svårt att välja mellan olika alternativ men mot slutet av november börjar du förstå hur du vill att situationen ska utvecklas. Kraftfulla energier råder! Under samma period lägger du ner krafter på allt vad hälsa och sunt leverne heter. Du vill vara i toppform när du går nya utmaningar till mötes. Du är rustad med de nödvändiga resurserna för att skapa bestående förändringar i ditt liv – sådana som du planerat för under flera års tid. En inre kraft finns som manar dig framåt och djupare. Det är inga små vardagsfrågor du intresserar dig för! All resurser, andliga och materiella ska till för att ro dina planer i land. I december är du nyfiken på alla de nya kontakterna knyter. Livliga diskussioner ger dig stimulans. Du möter många som är beresta och belästa. Det gillar du!


    Kräftan

  Det finns mycket att göra hemma i början av oktober. Du vill att det ska vara fint och att harmoni ska råda. En del mothugg kan du räkna med vad gäller några av dina planer. Kompromiss är nyckeln till goda relationer. Större delen av årets fjärde kvartal handlar om kärlek, barn, din fritid och kreativitet. Du lägger ner hjärta och själ på ett eller flera av dessa områden. Här hittar du din identitet just nu. Här kretsar dina tankar! Dynamiska kontakter är dina under kvartalet. Du utväxlar djupare tankar och idéer med andra. Någon annan får prata om väder och vind! Du har möjlighet och påverka andra i en positiv riktning i livet men samtidigt påverkas du och du märker att du mognar som människa. Det blir en konstruktivt ömsesidig utveckling. Inom arbetet råder det fortfarande ett möjligheternas tema. Du har chansen att arbeta med sådant som känns spännande och lärorikt. Dessutom har du en frihet inom arbetet som inte funnits tidigare. Alla Kräftor har varit inne i en period av stark personlig utveckling under en del år, inte minst 2019. Kräftor födda 12-16 juli vet att nu är det stor saker på gång. Det är slut på en fas i livet och början på något alldeles nytt med nya utmaningar och glädjeämnen. Att du är pånyttfödd går inte att ta miste på. Ditt nya jag bekräftas av din omgivning!


   Lejonet

  Lejon födda 23-29 augusti märker att tiden för kreativa förändringar står för dörren. Du kan känna en rastlöshet och en ovilja att fortsätta i samma livsmönster som tidigare. Känn dig fri att ägna dig åt det som speglar ditt unika jag. Känner du att du behöver hitta nya mål i livet så gör det! Det kan handlar om din karriär eller ett annat område som intresserar dig. Det nya du gör kommer att väcka uppmärksamhet. Kvartalets inflytanden riktar sig även mot hem och familj. Vad är det som behöver rustas upp? Det kan handla om både fysiska föremål och relationer! Du kan fundera över vad som behövs för att du ska känna trivsel. Tankar går fram och tillbaka men innan årets slut är du klar över hur du vill ha det. Arbeta och hälsa fortsätter att vara ett livsområde där din anpassningsförmåga sätts på prov. Det är en kravfylld uppsättning inflytanden som finns just nu men ändå mycket lärorika. Du gör en stor insättning i ”erfarenhetsbanken”. Vid årets slut har du goda möjligheter att hitta en ny tjänst om det är det du vill ha. Samtidigt riktas din uppmärksamhet på vad du behöver för att känna att du är i god form – den goda formen du vill ha när du går in i en ny vardagssituation. Årets sista kvartal fortsätter, som tidigare i år, att lova mycket nöjen. Det är alltså inte bara en fråga om slit och släp! Barn skänker stor glädje, du roar dig kungligt – förstås, och njuter av att känna dig högt älskad.


    Jungfrun

  Jungfruns styrare, Merkurius, inleder kvartalet med en resa genom Skorpionens tecken. Dina tankar rör sig på ett djupt plan och du strävar efter en djupare förståelse av det som händer runt omkring dig och i världen. Måla inte upp en mörk bild i ditt inre utan se det som händer som en process som pågår i vår kollektiva utveckling. När vi ser det som felar är vi rustade att arbeta mot en ny tid. I ditt eget liv kanske det finns turbulenta inslag just nu. Du vill vara med som en lugnande, helande kraft och det kan du mycket väl vara. Du delar andliga och känslomässiga resurser med andra. På ett materiellt plan kanske du också delar med dig men dessutom känns det angeläget att ”se om ditt eget hus”. Upplysningens tid har nyss börjat för alla Jungfrur. Det kommer in så mycket ny information och nya infallsvinklar på sådant du alltid varit intresserad av. Många stimulerande kontakter kommer från olika håll – både när och fjärran. Böcker och resor ger alltid intellektuell och andlig stimulans. Hjärtefrågor: barn, kärlek och din kreativa ådra är områden som står för en omfattande utveckling. Du behöver, och vill, fokusera på det som hjärtat längtar efter att uttrycka. Detta är inget nytt utan har varit framträdande frågor en längre tid. Vid årets slut utvidgas ditt intresse och engagemang. Är du född 14-19 september känner du tar stora steg framåt i din utvecklig på dessa områden men alla Jungfrur märker att barn, kärlek och kreativitet tar en allt större plats i livet. Du utvecklas när du ”leker”.

 • Kvartalshoroskop Kerstin Bylund Paulsson

  4:a kvartalet 2019 - Oktober - November - December


   Vågen

  Du är i fin form när kvartalet börjar. Du sprudlar av energi och entusiasm inför nya möten och utmaningar. Du är orädd och visar dig vara en äkta handlingsmänniska. I början av november möter ni födda 8-19 oktober krävande uppgifter så här gäller det att lägga manken till. Den envishet du då uppvisar kan både hjälpa och stjälpa. Granska dina motiv i olika sammanhang. Att ses som duktig är viktig just nu men se också till att du väljer dina åtaganden med omsorg! Vågens styrare Venus, uppehåller sig i Skorpionen merparten av oktober. Då är du som mest passionerad och vill ha bevis för att du är högt älskad. Ingen kan ersätta dig! Oktober och november intresserar du dig för ekonomiska frågor. Du vill veta vilka resurser du har och hur du bäst kan förvalta dem. Under november kan du ha anledning att ändra dig när det gäller en ekonomisk fråga. Var konservativa när du planerar och ”spika” inget förrän slutet av november. Kvartalet lovar fortsatta kurser och resor. Du tänker globalt och intresserar dig än mer för frågor som rör livssyn och värderingar. Kanhända att du träffar likasinnade som du kan utbyta kunskaper och insikter med. Mot slutet av året ökar familjefrågor i vikt. Vilka förändringar står på lut som förbättrar och vidgar familjeförhållanden och boendet? Du får gynnsamma inflytanden!


    Skorpionen

  Om kvartalet börjar like hackigt på kärleksfronten blir det desto lugnare redan efter första veckan i oktober. Dina relationer då är mer djupgående och stabila. Du vet vilka du kan räkna med. Nya kontakter finns med i bilden och allt vartefter veckorna går märker du hur väl du trivs med din partner såväl som andra du har kontakt med. Alla Skorpioner fortsätter att möta mäktiga krafter som ifrågasätter dina uppfattningar om hur saker och ting här i livet förhåller sig. Det är stora ord men under en lång period som ännu inte är slut utvecklas du rent mentalt. Dina tankestrukturer ändras, helt enkelt. Gamla föreställningar försvinner när nya kunskaper och erfarenheter slår rot i ditt sinne. Den innevarande tiden är som klippt och skuren för studier och att skap ett större nätverk av kontakter. Vill du själv vara den som presenterar ny information eller samverkar med andra för att nå ut med ett budskap så tveka inte. Under oktober och november är du speciellt kontaktsugen och kanske lite rastlös. Gör upp planer för vad du vill göra eller lära dig sen se hur dina ansträngning ger resultat framåt slutet av november och i december. Skorpioner födda 26-29 oktober har det väldigt spännande nu när frihetsplaneten Uranus blickar mot dem. Du markerar din individualitet. Samtidigt väcks ditt intresse för sociala frågor såväl som alternativa sätt att se på livet.


   Skytten Skytten

  Vilket år det har varit med Jupiters gynnsamma inflytande i just Skyttens tecken – där Jupiter faktiskt hör hemma. Det har varit ett expansivt år med ett flertal äventyr och därmed vidgade vyer. Jupiter rör sig vidare till nästa tecken, Stenbocken, i december. Det betyder inte att äventyren försvinner för det gör de aldrig för en Skytt. Däremot blir det större fokus på att uppnå andra, konkreta mål du har satt för dig själv. Det kan innebära att du frivilligt begränsar dina aktiviteter för att lägga mer krut på ett eller vissa projekt du har på gång som du tycker är extra viktiga. Venus i Skyttens tecken i november lovar positiv uppmärksamhet. Det lovar också en större kontaktyta som blir ömsesidigt givande. Vad mer kan man begära av livet? Du unnar dig mycket gott men det kan bli lite sig problematiskt om det visar sig att du nu behöver köpa kläder i en större storlek eller att du spenderat mer än du hade tänkt! Ditt förhållningssätt till det materiella är fortsatt i utveckling. Du blir allt mer medveten om att du lever i din kropp här på jorden. Naturen och det naturen ger oss för vår överlevnad tar du inte för givna. Ekonomin är också med under rubriken ”materiellt”. Inflytandet antyder inte hurdan ekonomin är, endast att förhållningssättet är under utveckling. Oktober och november är goda tider att reflektera över den riktning livet nu tar. Du arbetar inåt även om både oktober och november samtidigt, och lite paradoxalt, talar för mycket umgänge i vänners sällskap. Du kräver mycket av dig själv i lag med andra och ser hur gemenskapen bidrar till ömsesidig utveckling.


   Stenbocken Stenbocken

  Det är hög tid att visa dig ambitiös i karriärsammanhang. Hela oktober och en stor del av november tyder på att du strävar uppåt och vill åstadkomma förändringar. Kan hända att du i början av november slutgiltigt bryter dina rutiner och satsar på något nytt. Årets sista kvartal erbjuder utmärkta inflytanden om du vill föra fram kreativa eller andliga budskap. Du är enormt inspirerad. Alla Stenbockar kan förmedla något som inspirerar eller är till hjälp för andra. Källan till detta ligger inombords och väntar på att få se dagens ljus. När december kommer, gör även en tid av personlig expansion men detta är bara början! 2020 blir ett rikedomens ord i vid bemärkelse. Är du född 22-29 december anar du redan vad som står för dörren. Du känner hur nya möjligheter börjar komma din väg. Kärleken får en skjuts framåt. Barn skänker stor glädje och du skapar från djupet av ditt hjärta. Alla Stenbockar har upplevt starka energier under ett flertal år. Sista kvartalet 2019 erfar ni födda 5-13 januari att livet står långt ifrån stilla. Planer formuleras och följs upp tills de nya tar manifest form. Du visar disciplin och uthållighet. Du känner att din integritet står på spel. Varken du eller ditt liv kommer att vara sig likt när perioden är över. Du är född på nytt! Oktober och november kallar både unga och gamla dig sin vän. Du fungerar väl i lag och tar dig villigt på dig ett större ansvar.


    Vattumannen

  Har du inte börjat motioner mera kanske du börjar gör det, detta sista kvartal 2019. Du behöver ut och röra på dig: promenera, spring eller rid på en häst, men rör på dig. Tänker du i större sammanhang kanske du reser bort. Kvartalet talar för en önskan att känna sig fri men också att insupa inspiration. Hitta de rätta källorna! Planeten Mars riktar sin uppmärksamhet mot Vattumän under sista delen av november och under hela december. Du vet vad du vill och kämpar för att få din vilja igen. Du vågar rätt mycket dessutom. Gå försiktigt fram om du vill förhindra en konflikt. Hösten ser dig djupt försjunken i tankar kring vad du tycker är allra viktigast i livet. Vissa inslag i vardagen tycker du behöver rensas bort. Fråga är bara vad du behöver eliminera. Du är jordad samtidigt som din intuition är på topp. Därför fattar du de rätta besluten när november lider mot sitt slut. Vänskap och laganda är centrala teman för Vattumänn. Hela året har varit en tid då vänskapskretsen har vidgats och många av er har valt att engagera er i någon form av rörelse eller grupp som speglar era intressen. Sista kvartalet är inget undantag. Faktiskt kan november och december se en ökning i vänskapskapitalet. Åter blickar du som Vattuman in i den andliga verkligheten. Oberoende av yttre omständigheter är du aldrig ensam. Du förstår mer och mer av livet intuitivt och behöver inte alltid förlita dig till intellektet. Det är en fantastisk värld som öppnas för dig.


    Fiskarna

  De flesta av er har redan skördat karriärframgångar 2019. Har du inte det så tänk på att året ännu inte har nått sitt slut! Är du född 5-20 mars har du fortfarande goda möjligheter att uppnå nya mål. Under oktober och november kretsar tankarna till framtida investeringar, förmodligen tillsammans med en partner. Samtidigt kan olika former av samarbete komma under luppen. Status quo fungerar inte längre och relationer behöver anpassas efter nya förhållanden. Det gäller mest i vänskaps- eller lagsammanhang. Förnyelse är nyckelordet. Är du född 5-7 mars är du inne i en känslig period. Tillfället är gott för att utveckla dina andliga förmågor. Du längtar bort ifrån vardagen och kan ta din tillflykt till musiken eller konstens värld. Du kan även välja Neptuns väg – till havet. Helst ska du inte ta på dig offerkoftan när det världsliga gör sig påmind eller när saker och ting inte utfaller till din belåtenhet. Även motgångar bär på ett löfte om utveckling. Under en lång tid har de ovan nämnda vänskaps- och lagsammanhangen varit under stark utveckling. Det handlar om att vara en individ i ett kollektivt sammanhang – litet eller stort, med vuxna eller barn. Det är inte alltid en lätt uppgift, speciellt med de influenser som funnits och som fortsätter en tid framöver. Räkna med att du blir påmind om temats betydelse i ett nytt sammanhang vid årsskiftet. Du visar upp ett vasst intellekt hela hösten. Du gör intryck men räkna med att ändra åsikt i en fråga framåt slutet av november.